Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PIROS 35 FUTÁS 2014

2014.11.04

 Élménybeszámoló Piros 35 futásról:

 


Mivel tavaly már volt szerencsém legyalogolni a túrát, idén nyáron eldöntöttem, hogy újra nekivágok, de most már futócipőben. Mivel edzeni is ezen az úton szoktam, Csobánkáig az utat már becsukott szemmel ismerem, de a többi résszel sem volt gond. Reggel 7-kor ébresztő, könnyű zab kása reggeli és készülődés. Reggel 8-kor lehetett utoljára elindulni, előtte 15 perccel érkeztem, gyorsan beneveztem és leadtam a csomagomat. A 85-ös futók már sokan voltak, több mint 100-an indultak, Nekik fél 9-kor volt a rajt. Gyors melegítés után pontban 8-kor elindultam, kb. 5 fok volt és elég sűrű köd. 
1. ellenőrző pont Nagy-Kevély 8km 480 szint, jó állapotban végig futottam, felfelé néhol gyalogoltam, a csúcson már szépen sütött a nap.
2. ellenőrző pont Tölgy ikrek 18km 815 szint, itt már elég rendesen fájt a csípő ízületem, kezdtem egyre többen gyalogolni, az izmaim még nem fájtak és a cipőm is nagyon kényelmes volt.
3. ellenőrző pont Dömös 29km 980 szint, ide már elég rossz állapotban érkeztem, már nem csak a csípőm hanem a térdeim is kegyetlenül fájtak. Itt nagyobb pihenőt tartottam, bevágtam 2 szelet párizsis kenyeret, több nutellás kekszet és feltöltöttem a vizes tartályomat mert a 2 liter vizem elfogyott. A felsőmet is lecseréltem ,mert már kezdtem fázni és gondoltam, hogy innen már nem fogok tudni futni, mivel tudtam, hogy a legmeredekebb szakasz vár még rám.
4. ellenőrző pont Szakó-nyereg 34km 1400 szint, már a gyaloglás is nehéz volt, minden lépésnél fájdalmaim voltak, de egy pillanatra sem gondoltam rá, hogy feladjam. Próbáltam több emberre is ráragadni, de mindig lemaradtam. A pecsételő azért megnyugtatott, hogy ezen a szakaszon még a profik is gyalogoltak.
5. CÉL Dobogókő 37km 1600 szint, fáradtan, de boldogan értem célba, 6 óra 51 perc alatt sikerült teljesítenem életem eddigi leghosszabb terepfutását, a célban átvettem az oklevelet és a kitűzőt na meg a mindenkinek járó banánomat. 
Mivel a buszom indulásáig még volt majdnem egy órám, volt időm bevágni egy nagy tál bográcsgulyást 3 szelet kenyérrel, egy pohár forral bor kíséretében, 
Amit tanultam az egészből, hogy a jövő évi 50 km-es versenyekre muszáj lesz min. havi egy alkalommal 30-40 km-es edzéseket futni, máshogy nem tudok felkészülni. Az eltel egy évben, sokat erősödtem és a leadott 10 kg is megtette jótékony hatását. A vasárnap még igencsak fájdalmas volt, 2 nap kellett, hogy rendben legyek. Jövőre ismét szeretnék nekivágni, viszont már az 50-es táv lebeg előttem. Szeretném megjegyezni, hogy a leggyorsabb 85-ös futó 8 órán belül teljesített, ami kb. 10 km/órás átlag sebességet jelent, ami terepen elképesztő teljesítmény a 3200 méter szintemelkedés mellett.

 

                                                                                                                                                   FRIED GYÖRGY       GYUGYÓ

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.